Reportáže

EBHC 2022 Confolens
05.07.2022 11:58

Mistrovství Evropy v lovecké lukostřelbě

EBHC 24.6. – 2.7. 2022

Confolens

Na konci června na třetí pokus konečně proběhlo Mistrovství Evropy IFAA ve Francii. Lokalita Confolens, region Nouvelle Aquitaine.

Pořadatel (FFTL) si zaslouží velikou úctu. Závod v Confolens má pro IFAA značnou důležitost, neboť právě zde se odehrál vůbec první závod IFAA. Z toho důvodu nebyla soutěž zrušena bez náhrady, ale dvakrát posunuta. Napřed ME (zrušeno kvůli pandemickým opatřením), potom MS (princip rotace závodů) (opět zrušeno kvůli pandemii) a nakonec znovu Mistrovství Evropy. Vzhledem k tomu, že Francie zmírnila opatření 14.3., málokdo si umí představit obrovský tlak na pořadatele a množství zmařené práce.

EBHC 2022 se zúčastnilo 1095 střelců. Z ČR bylo v den začátku závodu přihlášeno 27 střelců. Řada přihlášených z ČR se řádně odhlásila, tři nahlásili předsednictvu, že nemohou (ty jsem odhlásil já) a několik lidí prostě jenom nepřijelo a neměli dost slušnosti o tom kohokoliv informovat – za ty jsem se v neděli odpoledne pořadateli omluvil.

Výprava se nakonec ukázala jako velmi úspěšná. Stříleli jsme většinou ve velmi obsazených kategoriích, takže dosažené umístění je velmi cenné

Zlatou medaili a Mistry Evropy se stali: Mahdalová Eliška (YAFBBR), Suchardová Johanka (AFHB) a Petr Madurkay (VMTRB)

Stříbrné medaile: Viktor Sova (YAMBHR), Michal Sodja (VMHB) a Dvořáková Petra (YAFLB)

Bronzové medaile : Tomáš Ehl (AMBBR) a Milan Hladil (VMBBR)

Medaile těsně unikla Anně Gonzalezové

Do desátého místa se umístili Čejpová Kateřina, Petr Dlesek, Aleš Mahdal, Michal Madurkay, Robert Ježdík, Alois Schulz a Martin Frélich.

Počasí nám vcelku přálo. Pršelo jenom před slavnostním zahájením a ve čtvrtek.

Jelikož se jedná o vůbec nejobtížnější 3D lukostřelbu a u tradičních luků se střílí víceméně na dvojnásobnou vzdálenost, než jsme zvyklí v Českém Poháru, jsou výkony úctyhodné. Blahopřejeme

Výsledky  ZDE

V Praze 5.7.2022

Michal Sodja

Předseda Č3DL