Reportáže

27.05.2014 11:41

Koradova zpráva o české výpravě ve Scharzwaldu

Ano, ano, letošní finále do kterého postoupily tři nejlepší v každé kategorii bylo ve znamení rychlosti a přesnosti.Tudíž celá příprava střelby z leže přišla vniveč, ovšem na trati to k tomu občas směřovalo. Je třeba podotknout, že do tohoto finále z naší skromné osmi členné výpravy, postoupilo dokonce 5 želízek v ohni, kteří se utkaly o peněžní prémii 1000, 500 a 300 Eurošů. Finále bylo postaveno na pět terčů ( jelen šikmo z boku, krysa, menší prase, svišť a krocan) a časový limit na celou trať byl stanoven na jednu minutu. Dvacet bodů bylo za zásah do kill zony, deset za zbytek terče a bonus dvacet bodů za to, že trať jste stihli v časovém limitu. Finále nám odstartoval Arni, který nasadil laťku hodně vysoko. Trať stihl v časovém limitu a střelba byla také velmi dobrá. Dále následovaly další finalisté řazeni dle celkového nástřelu za oba dva dny. Zatímco naši finalisté se soustředily a čekaly na svůj okamžik slávy, tak zbytek výpravy se postaral o hlášení času, tlumočení požadavků organizátora, fotografování těchto nezapomenutelných okamžiků a fandění a povzbuzování. Skvělou show předvedla Iveta a podmanila si obecenstvo, které ji tak hnalo do předu a časový limit s bravurou zvládla. Stejně skvělá byla i Katka a tak řada Němců nám ty naše holky dost obdivovala. Pavel ve své minutě předvedl úžasnou střelbu, střílel dokonce lépe jak fenomenální Arni , který tu za dva dny dosáhl nejlepší nástřel, a jak se blížil poslední terč vypadalo to že je o vítězi rozhodnuto. Ovšem čas byl k Pavlovy neúprosný a okamžik před tím jak Pavlův šíp opouštěl okno luku, Henry Bodnik ohlásil stop. Sice se šíp zapíchl tak jak si Pavel přál, ovšem chyběla 1-2 sekundy a tak v minulosti agilní útočník Novopackého fotbalového týmu prohrál svůj souboj s časem a tím pádem přišel o 40 bodů a 1000 euro. Dočkal se tak následně kamarádského popichování, že sice by střelecky finále vyhrál, ale díky běhu má smůlu i když nám tvrdil, že běžel na krev. Je to náš Rychlonožka, posuďte sami . https://www.facebook.com/photo.php?v=871904856169377
Protože jsme v průběhu mohli jen odhadovat jak si kdo vedl, dychtivě jsme čekaly jak to celé dopadlo a když Henry ohlásil že nic není jasné, neboť nejlepšího výsledku dosáhli dva a druhý nejlepší taktéž držely dva střelci a mezi nimi Arni a Ondra , bylo jasné že češi domů nějaké to euro dovezou. Do rozstřelu šli tedy spolu Arni, který měl soupeřku a Ondra s loňským finalistou.
Organizátoři připravily třešničku na dort a to terč FITA 80 postaven ve svahu střelbou šikmo z boku na cca 40m. Nemusím ani popisovat obtížnost tohoto terče, nestačilo pouhé osové vychýlení ale i žlutou částečně zastiňovala větvička smrku. Na metu nastoupil Arni, vyhodnotil situaci, založil a šíp poslal do terče, byla to modrá pětka a diváci obdivně pokřikovaly. Chvilka klidu a následoval druhý šíp a ten po okamžiku soustředění nekompromisně přistál ve žluté devítce. Diváci zajásaly údivem a pokřikovaly slova jako respekt a bravo. Jako druhá střílela Arniho soupeřka, první šíp minul terčovnici a druhý skončil někde v okraji terče. Nyní bylo jasné že Arni prvenství obhájil a po právu mu patří 1000 euro prémie za vítězství. Následoval souboj o třetí místo. Začal Ondra, přišel na metu , mrknul na terč a prásk, šíp poslal přímo do desítky a Němci s Bodnikem nevěřily svým očím a ozval se aplaus. Ondra vypadal naprosto chladně, založil druhý a poslal ho ještě lépe a to téměř na čáru X zony, co následovalo si každý dokáže představit :shock: :o :shock: :o :shock: :o :shock: :o :shock: :o :shock: :o :shock: :o :shock: :o :shock: :o :shock: :o . Na toto se jen těžko dá odpovědět a vynikající německý střelec, který tu dokazoval své umění celé dva dny, musel duševně v tu chvilku zkolabovat. I přes to však první šíp poslal do červeného, ale druhý už mu ulétl do bílých partií terče. Ondra se stal hvězdou rozstřelu a tak obouchaná ramena a záda zřejmě nikdy neměl. Byla to úžasná exhibice v podání českých střelců. A byl jsem rád že jsem u toho mohl být a prožít to finále aspoň jako divák. V místním hotelu následovalo slavnostní vyhlášení, kde byly oceněni nejlepší tři finalisté napříč kategoriemi a i tři nej z každé kategorie, zakončeno tombolou. Zde se usmálo štěstí na Pavla a hlavní cena a to luk na přání a dle svých neomezených požadavků vyhrál. Za to co zde předváděl, je to zasloužená trofej. Asi tolik letmo k finále. A nebojte fotky budou jak je níže vidět :lol: :lol:

Obrázek