Reportáže

13.10.2014 20:52

Vzpomínka na Kamila Rohana prostřednictvím 3D lukostřelby

  1. října proběhla na zámku Sychrov událost nazvaná Knížecí lov na zámku Sychrov. Na akci se , kromě zámku , významně podílela i Česká 3D lukostřelba. Hlavním motivem byla vzpomínka na knížete Kamila Josefa Idesbalda Filipa Rohana proslulého svou vášní pro lov a zodpovědného za současnou podobu zámku.jelen

Celá akce byla od obou stran , zámku i Č3DL, první svého druhu a nezapadající do běžného rámce činností obou pořadatelů. Pro zámek byla přínosná jako rozšíření aktivit, Č3DL měla jedinečnou příležitost oslovit velké množství návštěvníků přímo.

Měli jsme možnost představit jednak svůj sport a jednak své kluby a oboje se podařilo

Hned na začátku anglického parku narazili návštěvníci na veliký plakát Č3DL a u něj množství terčů , ukázky luků a školení ve střelbě vedené dvojnásobným Mistrem Evropy a vicemistrem Světa Tomášem Hanušem . Stanoviště bylo velmi profesionálně obsluhované klubem Arni Valteřice. Rovněž zde byla k vidění sbírka lukostřelce – entuziasty Ladislava Krumpolce, neustálého objevovatele nových stylů.

Právě zde byl asi nejlepší prostor, jak se seznámit se světem 3D lukostřelby a množstvím jeho stylů. Klub dodal ukázky terčů, prospekty, stojany na luky, řadu typů luků…

iCvL-Qoyj0zqKEzowURun_1ONzugp_HN-TCnEMlRoAXi3f6yOuDbMnppvHOG9cj_o4HUi60

IMG_20141011_113705

A právě zde bylo i stanoviště našeho největšího příznivce- firmy Yate. Kromě terčovnic dodali i ceny pro návštěvníky- slevové kupony na svůj outdoorový sortiment, což bylo návštěvníky velice vysoko hodnoceno. Firma se zabývá i výrobou terčovnic pro lukostřelbu a některé její výrobky jsou dokonce i ve světě terčovnic jedinečné.

Kolem parku byla postavena miniaturní trať s 3D terči obsluhovaná Pražskými Větvemi , posílenými rodinou Rejholcovou, Davidem Rybou , Ivetou Kůsovou a brigádníky dodanými zámkem

V parku před oranžerií bylo stanoviště Ostrostřelců Skalany a bowtrap zapůjčený Itaclubem a obsluhovaný Milanem Jenčem.

V každém případě se jednalo o velkolepou událost a jedinečnou příležitost oslovit obrovské množství lidí tou nejúčinnější formou. Zvláště rodiny s dětmi byly nadšeny z mnoha rozměrů tohoto krásného sportu a hodnotily naše snažení velice příznivě.

Ačkoli se termín časově překrýval s komunálními a senátními volbami a na Berounce probíhala monstrózní akce Křivoklání, akci navštívilo zhruba tisíc návštěvníků.

Naše nasazení rozhodně mělo smysl a pevně doufáme, že se do něj příště zapojí víc klubů a dobrovolníků. Je málo větších radostí, než pohled do rozzářené tváře člověka který se právě teď a v tuto chvíli zamiloval do lukostřelby.