Reportáže

První Jarní 3D, Žleby
09.04.2013 08:59

6.kolo Českého Poháru, zámek Žleby

Střelecká nadílka na den sv. Notgera Balbuluse, patrona obětí posměchu

Letošní rok se sice jaro astronomicky posunulo o den dopředu, ale pocitově o měsíc dozadu. Průměrné březnové teploty byly pod nulou a na Velikonoce pomalu nebylo z čeho plést pomlázky.

Čekání na závod ve Žlebech proto provázela určitá klimatofóbní nervozita a řada střelců s napětím pozorovala pohyb tlakové výše nad Azorskými ostrovy. Večer před závodem volal compoundista Griffin - projíždím Čáslaví, 15°C, slunečno- to byla sranda. 3 stupně pod nulou, mlha, mrznoucí déšť se sněhem.

Nakonec počasí bylo vlídné. Sice nebylo tak pěkně jako loni, bylo zataženo, ale teplota příjemná a bezvětří. Zámek Žleby byl přesto potažen smutečním modrým igelitem.

Osazenstvo hostince bylo milé a nenasytům i hajdalákům nabízelo pozdní snídani. Nálada optimistická. Předseda Chiméry P.Dlesek se holedbal revolučním pojetím trati. To znělo natolik nebezpečně, že se nad ním vznášela Damoklova pomlázka. Ta byla na místě pro potřeby svazové došupky.

Bylo to tak. Za hrází jsme opustili notoricky známý prostor a podle plotu obory s bílými jeleny se vydali do zatím netušených prostor zámecké zahrady.

Předseda Dlesek nelhal. Tak pekelné úhly se snad jinde než na Chiméráckých závodech nevidí. Terče byly relativně blízko, ale s využitím optických klamů. Kdo ovládá techniku střelby nahoru a dolů, tak si bodově polepšil, kalkulačky a dráhoví střelci se naopak propadli.

Krásný den strávený lukostřelbou. Po řece Doubravce pluly šípy a gumoví vodáci, park byl pokryt rozjásanými lukostřelci, bezvětří......prostě střelecká rozkoš. Stavitel trati schytal slíbenou předsedovskou šlehu pomlázkou mezi lopatky.

Vložená soutěž o Žlebský prsten přinesla překvapení. Kojota do srdce trefil na ukrutnou vzdálenost napříč všemi kategoriemi pouze TRRBista Petr Madurkay.

Další kolo Českého Poháru bude opět v zámeckém parku a sice v Cholticích u Pardubic 20.4. Pořadatel Kentaur Pardubice