Reportáže

Skalany 2013
26.08.2013 13:53

11.kolo Českého Poháru

Z hlediska celoplanetárního významu se 24.8. událo toto :1875 - Matthew Webb přeplaval jako první člověk La Manchský průliv.

                                                                                    1743 - Narodil se Antoine Laurent Lavoisier, otec moderní chemie, který pojmenoval kyslík a popsal jeho funkci.

                                                                                    1974 - Zemřel aviatik Charles Lindbergh, první člověk, který sám přeletěl Atlantický oceán.

                                                                                     2013- Ve Skalanech proběhl velice  příjemný turnaj ve 3D lukostřelbě.

Tropická vedra pominula a počasí bylo pro celou republiku až mazlivě příjemné.
Oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky. Na jihu Moravy oblačno až zataženo a místy déšť nebo přeháňky. Nejvyšší teploty 21 až 25 °C, v 1000 m na horách kolem 15 °C. Mírný východní vítr 2 až 5 m/s.
Tlaková tendence: slabý až mírný pokles.

Ve Skalanech Sluníčko. Kdyby se celá oblast nejmenovala Český Ráj, lukostřelci by ji tak pojmenovali. Opravdu nádherný kousek přírody na jižních svazích pískovcového masivu jižně od Turnova.

Ostrostřelci Skalany a najmě rodina Obročníků dokázali spojit vrcholnou sportovní akci s extrémně přátelskou atmosférou, takže jejich soutěže patří mezi ty, na které se jezdí o den dříve. Účast střelců byla velice slušná a s přihlédnutím k tomu, že jsou prázdniny , dokonce neočekávaně vysoká. Poměrně značné množství střelců dokonce přijelo aniž by se řádně a včas přihlásilo. Ačkoli má pořadatel právo v tomto případě navýšit startovné, Jarda je lidumil

Počáteční brblání těch z nás, kteří začínali na nejvýše položených metách, na "roztahanost"tratě rozpustilo počasí a opravdu velice příjemná trať. Postavit v takto náročném terénu chodecky příjemný závod téměř bez střeleckých záludností je věda. Oproti "běžným" Skalanům bylo tentokrát využito celé údolí a bylo zde i dostatek velkých zvířat. všude se stálo pěkně a umístění terčů bylo citlivé. K ničení šípů téměř nedocházelo. Celkový dojem byl tak dobrý, že se jednomu ani nechtělo pryč.

Doufejme, že takto dobře připravené turnaje zůstanou standartem.

12.,kolo Českého Poháru proběhne 31.8. na Holých Vrších , kde budete mít možnost se důstojně rozloučit s prázdinami.

Český Pohár uzavře soutěž v Licoměrsku 14. září.

Vyhodnocení Poháru proběhne na MČR v Sedmihorkách po prvním soutěžním dnu. Připomínám členům, že podněty pro VS , která proběhne tamtéž , je třeba zasílat do 5.9., aby mohly být zapracovány do programu

Michal Sodja